BMH-Advies

Elke verandering is de kans op iets nieuws!

puzzle

ISO 22000

Voedselveiligheid is in certificeerbare vorm het beste bekend onder de term HACCP. In 2005 is de ISO 22000 ontstaan als een combinatie van de bekende HACCP (volgens de Codex Alimentarius) met de introductie van de management systeemprincipes bekend vanuit o.a. de ISO 9001 norm.  Voor alle duidelijkheid betreft het geen combinatie van HACCP en ISO 9001!

Indien u als organisatie opteert voor de opzet van beheersing van uw Voedselveiligheid aspecten conform de ISO 22000, dan is een integratie met uw eventuele reeds bestaande managementsystemen (conform ISO principes) wel eenvoudig en overzichtelijk door te voeren.

De ISO 22000 is toepasselijk op alle organisaties in de agro-foodketen en wordt vanuit de managementsysteem gedachte steeds vaker vereist.

BMH-Advies helpt u bij het opzetten, onderhouden en verbeteren van een overzichtelijk managementsysteem (of de integratie van de voedselspecifieke zaken in een bestaande managementsysteem. Met de ISO 22000 heeft de organisatie meer keuzevrijheden in hoe voedselveiligheid wordt geborgd.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.


Van kritieke controle punten naar management van voedselveiligheid

 

De 'horde' van HACCP naar een certificeerbaar Managementsysteem is zeer goed te nemen met de begeleiding van BMH-Advies.