BMH-Advies

Elke verandering is de kans op iets nieuws!

Dievenklauw

ISO 27001 en 27002

Ook wel bekend onder de naam Code Informatiebeveiliging. De achtergrond van deze norm ligt in de British Standard BS 7799 deel 2, waarin de procesmatige inrichting van een goede informatiebeveiliging is beschreven, om daarmee de beveiligingsmaatregelen uit de ISO/IEC 17799 te realiseren.

Met de implementatie van de gestelde eisen heeft de organisatie een degelijk Information Security Management System (ISMS), waarmee de informatieveiligheid geborgd kan worden met behulp van de beheersmaatregelen uit de ISO 27002.

BMH-Advies helpt u graag bij het inrichten en implementeren van dit informatiebeveiliging systeem, waarbij uw informatiekennis en kunde optimaal gecombineerd wordt met de managementsysteem kennis van BMH-Advies.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Wist u dat?

 

De ISO 27001 beter toepasbaar wordt voor organisaties met een lager risicoprofiel? Voorheen diende organisaties aan alle voorwaarden invulling te geven, wat het voor 'lichtere' organisaties schier onmogelijk maakte om tegen reële kosten gecertificeerd te kunnen worden op basis van de ISO 27001. Er is inmiddels al een tussenstap in de vorm van een certificaat o.b.v. de ISO 27002. Momenteel wordt de norm herzien!