BMH-Advies

Elke verandering is de kans op iets nieuws!

PDCA

ISO 9001

Kwaliteitzorg blijft een vaak onbegrepen term voor deze certificatievorm. Betekent het dat een organisatie zonder een ISO 9001 certificaat producten en/of diensten van mindere kwaliteit levert? "Nee, niet per definitie" natuurlijk. Een certificaat ISO 9001 zegt wel een en ander over een organisatie:

De organisatie heeft aantoonbaar goed nagedacht over de processen die leiden tot een te leveren product of dienst;

De organisatie denkt na over mogelijkheden tot verbetering van haar producten en/of diensten door haar processen doorlopend te evalueren, maar ook door goed te luisteren naar klanten en oog te hebben voor ontwikkelingen in de branche en de maatschappij.

Daarnaast is de organisatie actief geïnteresseerd in de kwaliteit van producten en diensten van haar eigen personeel en haar eigen leveranciers; tenslotte bepalen deze in belangrijke mate de uiteindelijke kwaliteit van het te leveren product van de organisatie zelf.

Kwaliteit is dus eigenlijk gezegd continu aandacht hebben voor de afnemers - en de directe omgeving van de organisatie - om daarmee producten of diensten te leveren die voldoen aan de verwachtingen van diezelfde omgeving.

Hoe BMH-Advies u kan begeleiden bij het opzetten en onderhouden van een werkbaar en certificeerbaar kwaliteitssysteem, vertellen wij u graag in een persoonlijk gesprek. Neemt u hiertoe contact met ons op.

Processen en procedures

BMH-Advies brengt vanuit haar bedrijfskundige benadering uw bedrijfsprocessen overzichtelijk in kaart, waarmee u een goede basis legt voor een herkenbaar en werkbaar managementsysteem!