BMH-Advies

Elke verandering is de kans op iets nieuws!

Muziekblad

Leveranciers auditing

Als je als organisatie er alles aan doet om een zo goed mogelijk product of dienst te leveren - en je bent daarbij sterk afhankelijk van de tijdige levering van de juiste grondstoffen of diensten door leveranciers - kan het zinvol zijn om periodiek een audit te laten uitvoeren bij uw leveranciers. Aan de hand van een zorgvuldig opgesteld auditprogramma wordt inzicht verkregen in de borging van de processen bij uw leverancier. Deze borging moet u als klant het vertrouwen geven dat u met de leverancier in zee kunt (blijven) gaan.

Een leveranciersaudit kan zowel bij nieuwe (potentiële) als bestaande leveranciers worden uitgevoerd. Uitgangspunt is een beeld te krijgen en te houden van het niveau van borging en de mogelijke verbeterpunten.

U komt contactueel met uw leveranciers overeen, dat u periodiek een leveranciersaudit kan laten uitvoeren en houdt daarmee een vinger aan de pols. Een onacceptabel niveau van een reeks leveranties kan ook aanleiding zijn om een audit te laten uitvoeren. Veelal geeft een audit goed zicht op de mogelijke knelpunten en de mogelijke oplossingen. Het wisselen van leverancier is vaak veel ingrijpender dan gezamenlijk zorgen dat er muziek in de relatie blijft zitten!

BMH Advies voert graag de leveranciersaudit voor u uit en daar worden u en uw leverancier(uiteindelijk) blij van! Voor een afspraak over de audit mogelijkheden kunt u natuurlijk contact met ons opnemen!

Werk aan verbetering..

 

Het is nutteloos te zeggen "Wij doen ons best." Je moet erin slagen te doen wat nodig is.

Winston Churchill 1874-1965.