BMH-Advies

Elke verandering is de kans op iets nieuws!

Risicobepaling

VCA **

VCA ** gaat over bedrijfscertificatie. Het is dus niet hetzelfde als VOL-VCA (persoonscertificaat). Zie voor VOL-VCA onze trainingen.

VCA ** is de geschikte norm voor organisaties die wat groter zijn (>35 medewerkers) en/of veelal als Hoofdaannemer actief zijn op grotere projecten, waarbij zij mede verantwoordelijk zijn voor het veilig en gezond (kunnen)werken van onderaannemers en bezoekers. 

Voor certificatie wordt uitgegaan van de Veiligheid Checklist Aannemers (VCA). Voor VCA ** geldt dat de onderneming aantoonbaar alle verificatiepunten (Mustvragen) moet hebben geborgd en daarnaast nog minimaal 7 aanvullende verificatiepunten aantoonbaar moet hebben geborgd.

Bedrijfscertificatie houdt direct in dat het personeel in de operatie (ook leidinggevend) basis en/of leidinggevende kennis moet hebben over veilig en gezond werken. Hiertoe zijn de trainingen Basis VCA en VOL VCA beschikbaar. Ook deze trainingen verzorgt BMH-Advies graag voor u.

Wilt u meer weten over VCA ** voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

VCA ** of VCA Petrochemie?

 

Sinds 2008 is een derde niveau van certificatie VCA toegevoegd aan de Checklist. Het betreft hier VCA petrochemie. Hoewel VCA haar oorsprong juist heeft in de petrochemische sector is in de loop der jaren toch de behoefte ontstaan voor aanvullende eisen aan aannemers die in deze Petrochemie werkzaam zijn. Uitgangspunt voor de keuze is dus het werkterrein van de aannemer!