BMH-Advies

Elke verandering is de kans op iets nieuws!

MVO ladder?

MVO Prestatieladder

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een begrip waar organisaties bijna niet meer omheen kunnen. Toch blijft het MVO een moeilijk tastbaar - en daarmee lastig communiceerbare - vorm van managen. De roep om een eenduidig certificeerbaar systeem is groot.

Een belangrijke stap naar het tastbaar maken van MVO is de MVO Prestatieladder. Hoewel (nog) geen internationale standaard maakt deze ladder het mogelijk voor organisaties om hun niveau van MVO in treden naar een steeds hoger niveau (1 t/m 5) te brengen en aan te tonen middels een systeem van indicatoren.

De prestatieladder is afgeleid van de ISO 26000 (geen certificatienorm), het motto People, Planet and Profit en management van directe en indirecte belanghebbenden (stakeholders) van managementkeuzes.

Waar te beginnen? Als onderneming moet u eerst nadenken over wat u allemaal wilt en kunt doen op het gebied van MVO. De uitwerking van deze stap is wellicht nog het moeilijkst, maar het vormt wel het fundament voor een kansrijk of kansloos MVO.

Zodra u weet wat u wilt en kunt moet het instapniveau worden bepaald (1 t/m 5) en kunt u uw managementsysteem verder gaan inrichten op dit niveau rekening houdend met doorgroeiscenario's naar hogere niveaus. Vanaf niveau 3 geldt een systeem van continue verbetering zoals bekend uit ISO 9001, 14001 of OHSAS 18001.

BMH Advies helpt u graag bij het maken van keuzes en besluitvorming over richting en vorm. daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij de inrichting van uw MVO-systeem op weg naar een eventueel gewenste certificatie.

Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden!

Durf een richting te bepalen!

 

"Cherise Kat", vroeg Alice, "Wil jij mij alsjeblieft vertellen welke kant ik op moet gaan vanaf hier?" "Dat ligt er voornamelijk aan waar jij naar toe wilt", zei de Kat. "Dat kan mij niets schelen", zei Alice. "Dan doet het er niet toe welke kant je opgaat", zei de Kat.

Charles "Lewis Carroll" Dodgson

1832 - 1898